Arusha Villa: luxe en kleinschalig hotel in Tanzania .

Luxe, ideaal uitgangspunt voor uw rondreis door Tanzania

Arusha Villa

Onze villa is gelegen aan de rand van Arusha en is een prima uitvalsbasis voor een aantal dagtochten. U logeert bij ons. Wij wonen naast de villa en zijn altijd aanwezig als er gasten zijn. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Arusha Villa is een luxe, kleinschalig hotel in de safari hoofdstad van Tanzania. Wij zijn gelegen midden op een koffie plantage waar de apen door de bomen slingeren en het uitzicht over de vallei prachtig is. U kunt wandelen door de plantage, op zoek naar de black-and-white colobus monkeys, met hun lange zwierige staarten. Of u kunt de dorpjes in de omgeving gaan verkennen, samen met onze gids. Voor kinderen is er altijd wat te beleven rondom de koffieplanten en natuurlijk het zwembad!

‘s Avonds geniet u van de sterren met een koud biertje, een glaasje wijn of een echte borrel van  voortreffelijk eten. Wij vertellen u graag over onze ervaringen met de lokale bevolking, de projecten die wij ondersteunen en de plekken die u in de omgeving niet mag missen.

Er zijn legio excursies in de vorm van (halve) dagtochten mogelijk. Bezoek de centrale markt in de stad, ga samen met ons naar het kinderhuis, of maak een wandeling in de omgeving. Een dagtocht naar Arusha National National Park of een fietstocht in de omgeving.

De kamers

In onze villa hebben we op de begane grond 4 grote tweepersoons kamers, waar ook een extra bed bij geplaatst kan worden. Twee hebben een balkon, twee hebben een veranda. Op de eerste verdieping hebben we nog 2 grote twee persoonskamers met een veranda. Prachtige hoekkamers met veel licht. Tevens hebben we 2 grote familie kamers, eveneens met een veranda waar vandaan u prachtig uitzicht heeft op de groene vallei. Hier kunnen maximaal vijf personen verblijven, waarvan in ieder geval twee kinderen. 

Wij bieden onze overnachtingen altijd aan inclusief een lekker ontbijt met vers fruit en zelfgebakken brood. Maar u kunt bij ons ook lunchen en dineren. Wij koken regelmatig vegetarisch met groenten uit eigen tuin. Wij serveren heerlijke Zuid Afrikaanse wijnen. 

Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij ons voorop. Arusha Villa is een luxe en kleinschalig hotel in de safari hoofdstad van Tanzania, Arusha. 

Groepen, families, exclusief, op maat en alleen voor u.

Groepen

Groepen

Onze Arusha villa is samen met het farmhouse geschikt voor groepen tot maximaal 32 personen. Kleinere groepen hebben de mogelijkheid de villa (24 personen) of het farmhouse (8 personen) te boeken. Nog steeds alle privacy die een groep graag wil. Arusha Villa is een kleinschalig hotel in Tanzania en biedt luxe en kwaliteit. 

Onze villa en het farmhouse is zeer geschikt voor creatieve reizen (schilderen, schrijven, yoga) en voor sportieve reizen (fietsen, hardlopen, Kilimanjaro beklimmen). Vogelaars en natuurfotografen kunnen vanuit de villa de omgeving verkennen. We hebben meer dan 80 vogelsoorten op ons terrein! Maar ook voor vrienden, families of groepen is onze villa een prachtige basis voor een onvergetelijke vakantie.

Wij maken gezamenlijk een programma op maat, helemaal aangepast aan jullie wensen en budget. Mail ons via het contactformulier of neem contact op via WhatsApp +255 767 162 146 (Marjolein)

Arusha en omgeving.

Natuur, cultuur, lokale goede doelen bezoeken.

Arusha en omgeving

In Arusha en de omgeving is genoeg te beleven. Vanuit onze villa kunt u één of meerdere dagen het Arusha National Park bezoeken.

Dit kleine park is zeer divers en bestaat uit regenwouden, acaciabossen en kratermeren. U kunt hier wandelen (onder begeleiding van een bewapende gids), paardrijden en kanoën. Actief en dichterbij de natuur kun je niet komen. Rondom de kratermeren vindt u olifanten, buffels, giraffes, zebra’s en nijlpaarden. In het regenwoud leven vooral bavianen en apen. Het park staat ook bekend om zijn vele, bijzondere vogelsoorten.

Ook kunt u een lokale markt bezoeken. Onze gids laat u graag de plekjes zien waar de lokale bevolking boodschappen doet, ugali eet en iedereen elkaar kent. Tevens kunt u samen met een lokale gids een wandeling maken door de omgeving en de stad. Hier loopt u langs kleine winkeltjes, veldjes met verschillende groenten en wordt u nagezwaaid door schoolkinderen achterop een pikipiki (brommer).

Fietsen met het hele gezin is ook een ontzettend leuke manier om Arusha te ontdekken. Op de flanken van de Kilimanjaro of de Mount Meru fietsen jullie door de dorpjes en ontmoeten onderweg de lokale bevolking die altijd enthousiast reageert op toeristen die niet vaak voorbij komen fietsen.

Een wandeling langs de dorpjes is ook mogelijk. Onze eigen gids wandelt graag buiten de gebaande wegen. Bij een wandeling rondom onze villa is de kans groot om een dikdik te zien of een black and white colobus monkey. Als jullie naar het Maasai gebied aan het westen van de stad gaan, zien jullie de kuddes van de Maasai in het droge, uitgestrekte gebied waar zij wonen. Wij zorgen voor een heerlijke picknick lunch. Kijk hier voor andere activiteiten vanuit Arusha Villa.

Andere wensen? Neem contact met ons op en samen vinden de perfecte invulling van jullie vakantie!
Via whatsapp op +255 767 162 146 of via email info@goodsafari.nl

Arusha community.

Echt in contact met de lokale bevolking.

Goede doelen

Goede doelen

Naast de schitterende natuur kunt u ook een andere kant van Arusha ontdekken. De kinderen van de school en het kinderhuis, waaraan wij verbonden zijn, vinden het altijd leuk om gasten te ontvangen.

U bent welkom in het kinderhuis waar de allerkleinste kansarme kinderen wonen, Kikatiti. Zij willen graag Engels oefenen en zijn altijd in voor een spelletje. Vanaf 6 jaar wonen en leren de kinderen op Ngorika. Daar kunt u een les volgen, of na schooltijd met de kinderen voetballen op het grote veld. En ook zij willen graag met u een praatje in het Engels maken. Marjolein is nauw betrokken bij Happy Watoto, de stichting die het huis en de school heeft opgericht en nog steeds beheert.

In de omgeving van Arusha zijn nog talloze andere projecten die zich richten op de natuur, wildlife en de lokale bevolking. Zo steunen wij ook de opvang voor zwerfhonden. Daarnaast hebben wij een educatie project waar kinderen uit de buurt gebruik van kunnen maken als hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen.

Ook zijn wij een bomenplant project gestart en willen we in 2018 10.000 bomen planten in de omgeving. De eerste 1.500 zitten al in de grond!