Tanzania Bestemmingen.

De allermooiste plekjes in Tanzania

Tanzania reizen van Good Safari zijn altijd bijzonder. Op maat gemaakt met advies vanuit Tanzania, waar wij wonen, naar de allermooiste plekjes van Tanzania. Helemaal aangepast aan uw wensen.

Of u nu door kleine dorpjes wilt wandelen, de big five wilt zien of uren wilt turen naar vogels, wij regelen alles. Onze Arusha Villa is een fantastisch startpunt van uw reis. Begin rustig met een wandeling en een middag bij het zwembad, of spring gelijk in de auto op zoek naar de neushoorn. Wij organiseren uw eigen safari auto met chauffeur/gids, accommodaties en alle activiteiten. Geheel op maat gemaakt, voorzien van persoonlijk advies.

Tanzania reizen van Good Safari zijn bijzonder, op maat gemaakt voor uw gezin of groep. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kijk eens bij onze inspiratiereizen.

Arusha National Park.

Dichtbij en zeer de moeite waard.

Arusha National Park

Dit kleine park is zeer divers en bestaat uit regenwouden, acaciabossen en kratermeren. U kunt hier wandelen (onder begeleiding van een bewapende gids),  paardrijden en kanoen. Actief en dichterbij de natuur kun je bijna niet komen. Dat kan alleen in Arusha National Park. 

Rondom de kratermeren vindt u olifanten, buffels, giraffes, zebra’s en nijlpaarden. Vanuit een kano kunt u de dieren van zeer dichtbij bewonderen. In het regenwoud leven vooral bavianen en apen. Het park staat ook bekend om zijn vele, bijzondere vogelsoorten. 

De kern van het park is de Mount Meru, op 4566 m hoogte. De beklimming van deze berg is spectaculair en wordt vaak onterecht overschaduwd door de klim van de Kilimanjaro. In vier dagen is deze berg, via verschillende routes en altijd onder begeleiding van een gids, te beklimmen. 

Tanzania reizen van Good Safari brengt u op  de mooiste plekken van Tanzania. Op maat gemaakt programma, advies vanuit Tanzania. 

Aanbevolen aantal dagen

2 tot 3 dagtochten vanuit Arusha villa

Beklimming mount Meru

4 dagen/3 nachten vanuit Arusha villa
 

Tarangire National Park.

Vogelparadijs in typisch Afrikaans landschap.

Tarangire National Park

Het baobab landschap waar Afrika bekend om staat komt hier tot leven. Het grote aantal olifanten in dit park maakt het plaatje compleet. De gelijknamige rivier, die door het park stroomt geeft water voor de vele grote dieren zoals de zebra’s, gnoes, elanden en giraffes.

Met meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire een paradijs voor vogelaars. De rivierbanken zijn uitermate geschikt om wilde dieren te zien en gidsen zullen u altijd hierlangs brengen. In dit park worden ook walkingsafaris aangeboden.

Tanzania reizen van Good Safari zijn uniek en op maat gemaakt. Ons advies vanuit Tanzania is accuraat en betrouwbaar. Wij gaan zelf heel vaak op safari en kennen alle plekken die wij aanbevelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Aanbevolen aantal dagen

dagtocht of 2 dagen/1 nacht vanuit  Arusha villa (reistijd 2 uur)

Lake Manyara National Park.

Klein en roze van de flamingos.

Lake Manyara National Park

Dit prachtige en kleine National Park wordt te vaak onterecht voorbij gereden. Het is een indrukwekkend park met veel en interessante dieren en planten. Het staat vooral bekend om de vele flamingo’s die tijdens het regenseizoen rondom het meer verblijven.

Naast flamingo’s zijn er ook vele andere vogelsoorten waardoor Lake Manyara uitermate geliefd is bij vogelaars. In dit park is de kans het grootst om de boom-klimmende leeuw te zien. Maar ook vele andere grote zoogdieren, waaronder olifanten, nijlpaarden, zebra’s etc komen veel voor. Geen enkel ander park in de omgeving biedt u de mogelijkheid om een nachtsafari te doen. Deze spannende ervaring is werkelijke onvergetelijk.

Tanzania reizen van Good Safari zijn op maat samengesteld en helemaal aangepast aan uw wensen. U reist met een privé safari jeep met chauffeur/gids. Vanuit Tanzania, waar wij wonen, kunnen wij u het beste adviseren over uw onvergetelijke vakantie. 

Aanbevolen aantal dagen

dagtocht vanuit Arusha villa (reistijd 2 uur)

Ngorongoro Conservation.

Ontmoet de Maasai in dit Unesco natuurwonder.

Ngorongoro Conservation

Dit wereldwijd bekende natuurwonder maakt iedereen ademloos. De Ngorongoro krater is 19 km breed en tot 600m diep. Hierin leven leeuwen, buffels, struisvogels maar ook zebra’s en gnoes zijn in grote getale te vinden. 

De meeste wilde dieren leven in het krater gebied maar ook daarbuiten kunt u een olifant of een giraffe tegenkomen. 

In tegenstelling tot de nationale parken, waar geen bewoners meer zijn toegestaan, wonen en leven in dit gebied meer dan 40.000 Maasai. Hun vee graast hier, en ze verkopen spullen langs de weg. Om meer van de cultuur en het leven van de Masaai te weten te komen kunt u een aantal dorpen bezoeken. Naast alle prachtige natuur in Tanzania is zo’n bezoek zeer aan te bevelen.

Aanbevolen aantal dagen

2 dagen/1 nacht vanuit Arusha villa (reistijd 3-4 uur)

Serengeti National Park.

Beroemd en zeer indrukwekkend.

Serengeti

De trek van de gnoes is een van de het meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde. Ieder jaar trekken honderdduizenden gnoes, maar ook zebra’s en impala’s van de Serengeti naar de Masaai Mara in Kenia. 

Tussen juni en oktober trekken de dieren noordwaarts op zoek naar voedsel. Rond november komen ze weer terug. De oerdriften stuwen de dieren in een razend tempo voort. Gevaarlijk en indrukwekkend. 

Maar ook buiten het migratieseizoen biedt de Serengeti een fantastische ervaring. Naast de big five (olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn) leven er heel veel andere dieren in deze bekende Tanzania bestemming die het ontdekken waard zijn. De grappige wrattenzwijnen, de indrukkende elandantilope, de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde hond. Om er maar een paar te noemen. Ook is de Serengeti een vogelparadijs. Als je graag eens een kill wilt zien, is het interessant de column van Marjolein hierover te lezen. Kijk hier. 

Tanzania reizen van Good Safari brengen u op de meest bijzondere plekken van Tanzania. 

Aanbevolen aantal dagen

4 dagen/3 nachten vanuit  Arusha villa[/liste

Kilimanjaro.

Naar de top in zeven dagen.

Kilimanjaro

De hoogste, vrijstaande berg van Afrika spreekt tot ieders verbeelding. En terecht. Deze berg met een hoogte van 5896 meter trekt jaarlijks meer dan 25.000 trekkers die zonder touwen of technische klimervaring de top kunnen bereiken. Maar makkelijk is het niet.  Gelukkig is de Kilimanjaro ook het bezoeken waard zonder de top te bereiken.

Twee dagen de Kilimanjaro beklimmen met een overnachting in de Mandara hut. De eerste dag loop je vanaf de gate het eerste deel van de Marangu route. Lunch onderweg in het bos. Diner en overnachting op 2800 m. De tweede dag nog iets stijgen en daarna terug naar de gate. Voor het donker terug bij Arusha Villa. 

Naar de top? Prachtige vergezichten en kennis maken van het leven van de Maasai die op de hellingen wonen zijn een bezoek al meer dan waard. Er zijn verschillende routes naar de top. Afhankelijk van uw conditie, tijd en budget kiest u -in overleg met ervaren gidsen- de beste route. Het weer op de berg is vaak nat en koud, dus warme, waterdichte kleding is essentieel. Onthoudt dat de Kilimanjaro beklimmen een serieuze onderneming is. Veel mensen halen de top niet. Een goede voorbereiding en goede spullen zijn essentieel. Maar de ervaring is dan ook om nooit meer te vergeten!

Aanbevolen aantal dagen

7 dagen/6 nachten vanuit Arusha villa

Mkomazi.

Pre titel / slogan

Mkomazi

Inleidende tekst.

Overige tekst

Gombe.

Trekking door het leefgebied van de chimps.

Gombe

Chimpansees zijn te vinden in het oosten van Tanzania. Gombe Stream National park is één van werelds beste plekken om chimpansees te zien.

Deze Tanzania bestemming is niet zo makkelijk bereikbaar over land maar vanuit Arusha Airport goed aan te vliegen. Jane Goodall’s levenswerk is hier te bewonderen. Het hele jaar door organiseren we dagtochten waarbij je lopend door de jungle op zoek gaat naar de chimpansees.

Katavi.

Pre titel / slogan

Katavi

Inleidende tekst

Overige tekst.

Ruaha.

Pre titel / slogan

Ruaha

Inleidende tekst

Overige tekst.

Selous.

Pre titel / slogan

Selous

Inleidende tekst

Overige tekst.

Zanzibar.

Zon, zee, wit strand

Zanzibar

Zanzibar is een prachtig eiland, voor de kust van het vaste land van Tanzania. Veel van onze gasten kiezen ervoor om hun vakantie af te sluiten met een aantal dagen aan de kust van Zanzibar.

Vanuit Arusha neemt u een binnenlandse vlucht naar Stonetown, de hoofdstad van Zanzibar. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De keuze van de accommodaties op Zanzibar is overweldigend. Gezamenlijk kiezen wij de accommodatie die het best bij uw wensen, verwachten en budget past. Voor de duikliefhebbers, zowel ervaren als beginners, is Sunshine Marine een hele goede keuze. Heeft u liever u eigen bungalow aan het strand? Ook dat kan, bijvoorbeeld bij Hodi Hodi. De meeste reuring vindt u in Nungwi, waar ook de grote hotels zijn.  Voor wie wil kitesurfen zijn de accommodaties op het strand van Matembwe zeer geschikt. Wij kiezen voor het zeer chique White Sands, of het gezellige guesthouse Kilima Kidogo.

En vergeet ook niet een aantal dagen in Stonetown te verblijven. De cultuur van de inwoners van dit mooie eiland is overal aanwezig en zeer de moeite van het ontdekken waard.

Tanzania reizen van Good Safari combineren natuur en strand. Avontuur en ontspanning. Actief en rust. Wij adviseren u graag over de beste invulling van uw reis.